Pasar al contenido principal

p-esbrot.gif

Quan arriben aquestes dates, en algun moment o altre, ens plantegem quin sentit té el Nadal avui, en el nostre temps, en aquesta societat cada cop més secularitzada, i que en canvi té perfectament integrada aquesta celebració. Per a uns no serà més que una convenció social, altres veuran la vessant purament consumista, hi haurà qui en aquestes dates traurà la seva cara més solidària, qui ho viurà simplement com uns dies de vacances, qui trobarà el sentit espiritual més profund d’esperança... i al final potser és una mica de tot això el que ens fa seure al voltant de la taula. Persones de diferents generacions, amb les nostres vivències i idees, per compartir un àpat amb una llarguíssima sobretaula i brindar desitjant que el proper any tot millori, que falta ens fa! Aquí teniu una proposta, reconec que una mica agosarada, per a un d’aquests àpats.

Ingredients:

Preparació:

Preparar l’allioli: Posar a la batedora el rovell d’ou, l’all, una mica de sal i l’oli. Triturar bé i quan agafi consistència hi afegim la mel i la sobrassada. Seguim batent durant uns segons fins que quedi ben barrejat. Cobrim els medallons de porc amb l’allioli de sobrassada i hi posem les llavors de sèsam per sobre.

Pel que fa a la guarnició, podeu acompanyar-lo de patates tallades a daus o be un saltejat de bolets o de verdures tallades en juliana o fins i tot amb unes gambes saltejades (mar i muntanya).

Gratinem al forn durant uns minuts fins que agafin un color daurat.

Nota:

si no voleu (o no se us dóna bé) preparar l’allioli, podeu comprar-lo fet i barrejar-lo amb la mel i la sobrassada amb una forquilla (un cop gratinat queda perfecte).Emboliquem cada medalló de porc amb una llesca de bacon i el punxem amb un escuradents per tal de tancar-lo. En una paella posem una mica d’oli i fem a la planxa els medallons de porc sense passar-los massa (que quedin al punt). Salpebrem un cop fora de la paella i els reservem en una plata que pugui anar al forn. rellomillo de porc tallat en medallons d’un parell de cm. (calcular-ne 2 o 3 per persona); talls fins de bacon (tants com medallons); sal i pebre; llavors de sèsam. Per preparar l’allioli de sobrassada: un rovell d’ou, un all, sal, oli d’oliva suau, 50 gr. de sobrassada, dues cullerades grans de mel.

Tere Jorge

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.