Vés al contingut

Podeu veure aquí el video de la conferència titulada Creure que és possible. Facilitar la resiliència, del sociòleg holandès Stefan Vanistendael, organitzada per la Fundació Esplai Girona el passat dia 9 de maig. La resiliència és un concepte que, en psicologia, es refereix a la capacitat de les persones per superar entrebancs emocionals. Quan un subjecte és capaç de fer-ho, es diu que té una resiliència adequada; l'individu pot recuperar-se després de la vivència traumàtica i fins i tot, pot sortir enfortit. La resiliència es considera una forma de psicologia positiva i no té relació amb la psicologia tradicional.

Stefan Vanistendael (Utrecht, 1951) és sociòleg i demògraf per la Universitat de Lovaina (Bèlgica). Ha estat investigador al Centre d'Estudis de Població i Família de Brussel·les (CBGS) i, des de 1979, treballa a l'Oficina Internacional Catòlica de la Infància (BICE), a Ginebra, on ha ocupat diversos càrrecs. Difusor del concepte de resiliència, Vanistendael ha participat en la II Jornada sobre Victimologia, titulada Desvictimització i reparació: potenciar la resiliència i prevenir la victimització secundària, que es va dur a terme al Paranimf de la UB el passat 5 de maig. És autor de nombroses publicacions en aquesta línia d'estudi, entre les quals destaquen La felicidad es posible. Despertar en niños maltratados la confianza en si mismos: construir la resiliencia (2002), El realismo de la esperanza (2004) o Derechos del niño y resiliencia (2010).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.