Vés al contingut
Els mitjans ens han tornat a informar de la mateixa notícia actualitzant les dades: prop de 50.000 famílies s’han quedat sense llar l’any 2013.
La noticia és, un cop més, esfereïdora.
Com és possible que passi això i no siguem capaços d’aturar-ho?
Ens van prometre una llei per evitar-ho. La van aprovar i pràcticament res ha canviat. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), juntament amb altres entitats del Tercer Sector, va endegar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè el Congrés dels Diputats legislés a favor dels més dèbils.
La resposta va ser la mateixa de sempre. Ja es feia en els temps antics. Quan la notícia no ens agrada donem la culpa al missatger. I es va donar la culpa a Ada Colau i als membres de la PAH. Ara Ada Colau ha dimitit del seu càrrec. Però res no ha canviat: se segueixen desnonant famílies.
Cada dia de l’any prop de 140 famílies es queden sense llar.
I ara: A qui donarem la culpa?
L’Església Protestant, en el III Congrés Protestant de Catalunya -celebrat en el ja llunyà any 2011- va fer costat a la part més dèbil de la nostra societat en aquesta situació: els que es queden sense llar.
En aquest Congrés es va demanar solucions humanes a problemes humans.
No ens consola poder dir que l’any 2011, com a part de l’Església de Jesucrist, vam aixecar la nostra veu profètica.
Tampoc no ens consola que avui ens tornem a posar al costat dels menys afavorits.
El que podem tornar a dir és que com a Església estem al costat de tots els que han patit aquesta situació i que continuem treballant per trobar-hi remei.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.