Vés al contingut

Cada cop hi ha una major consciència de l’enorme destrucció ecològica que provoca el nostre model de civilització i de la necessitat d’introduir-hi profundes correccions. La pèrdua de biodiversitat, la desforestació massiva, la sobreexplotació dels recursos naturals, el creixement continu dels residus, la contaminació de l’aire, mars, rius i aqüífers i el fenomen del canvi climàtic comporten un greu atemptat contra drets humans fonamentals de les persones, especialment en els països més pobres: l’accés a l’aigua i als aliments, el dret a la salut.... Alhora, és una amenaça a les generacions futures, que posa en perill la continuïtat de la vida sobre la terra.

Quines són les causes profundes, econòmiques, polítiques, socials i culturals d’aquesta situació? Com s’ha pogut arribar fins a aquests extrems de pèrdua de respecte per la natura. És possible aturar i revertir aquest procés? De quina manera?

El 7 d'abril es farà una taula rodona per parlar de totes aquestes qüestions, dins el cicle de conferències Els Dilluns dels Drets Humans, amb la participació de:

- Joan García del Muro, doctor en filosofia i professor de la Facultat de Filosofia de la URL.

- Jaume Grau, responsable de l’àrea de Natura i Biodiversitat d’Ecologistes en Acció de Catalunya.

- Llorenç Puig, teòleg i doctor en físiques, director de Cristianisme i Justícia.

Entrevista prèvia a Joan Garcia

Podreu seguir l'emissió en directe aquí i al Twitter mitjançant el Hahstag #NaturalesaDDHH

Dia: 7 d'abril
Hora: 19 h
Lloc: Cristianisme i Justícia (c/Roger de Llúria, 13). Barcelona
Organitzen: Justícia i Pau i Cristianisme i Justícia

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.