Vés al contingut
Reus

Dins del marc del proper XXXVIIè Curset de l’AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i Intervenció del Patrimoni Arquitectònic), que té per lema “Patrimoni sacre: Nous espais, nous usos” (en vaig parlar aquí), el Dr. Ricardo Gómez Val i Mercè Griñó i Boix, vocal de l’AADIPA per Tarragona, organitzen una sortida el dissabte 22 de març d’enguany per visitar les obres recents que s’han dut a terme en patrimoni sacre a l’Arquebisbat de Tarragona. Com a darrer acte hi ha la visita a l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista de Reus, que vam reformar T113 (Per cert, trobareu un article de la intervenció al darrer número de la revista de l’Arquebisbat de Tarragona). Teniu tota la informació al blog de l’AADIPA i encara esteu a temps d’apuntar-vos-hi!.

10:00

Trobada al Seminari Menor – Centre Tarraconense (c/ Sant Pau núm. 4, Tarragona), punt d’inici de les visites del matí. Recepció per part del Dr. Jaume Pujol Balcells, Arquebisbe de Tarragona.
10:15 Visita al Centre Tarraconense – Seminari Menor de Tarragona,acompanyats pels arquitectes Jordi Fernández i Eduard Gutiérrez (ON-A), autors de la intervenció, i Marisa Jiménez, Directora del Centre Tarraconense.
11:45 Finalització de la visita i trasllat al següent punt de trobada.
12:00 Visita a la Catedral de Santa Tecla de Tarragona, acompanyats per Mn. Antoni Martínez Subías, Delegat de Patrimoni de l’Arquebisbat de Tarragona, i els arquitectes Joan Figuerola, Joan Gavaldà i Jordi Romera, autors del Pla Director de la Catedral, que ens exposaran les últimes fases encetades.
13:30 Finalització de la visita, trasllat al restaurant i dinar.
15:30 Trasllat a Reus.
16:00 Visita a l’església parroquial de Sant Bernat Calbó de Reus (obra de l’arquitecte Lluís Maria Albín, 1965); acompanyats pels arquitectes Joan Figuerola, Joan Gavaldà i Jordi Romera, autors de les reformes interiors.
17:00 Finalització de la visita i trasllat al següent punt de trobada.
17:30 Visita a l’església parroquial de Sant Joan Baptista de Reus,acompanyats per l’arquitecte Rafael Bertran, col·laborador en el projecte de reforma i ampliació; i l’arquitecte Eloi Aran, autor de les reformes interiors (juntament amb Giuseppe Giacalone i Maria del Mar Viladot).
18:30 Fi de la visita i cloenda.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.