Vés al contingut
Per Jordi Llisterri i Boix .

Entre les floretes que cada dia serveix el papa Francesc, aquest divendres en va servir una als nuncis. Reunits en un acte a Roma es va referir directament a la seva tasca d'estudi per als nomenaments episcopals. És a dir, quins criteris han de seguir els nuncis per elaborar les ternes de candidats a bisbes que envien a la Santa Seu: "Estigueu atents a que els candidats siguin pastors propers a la gent, pares i germans, que siguin amables, pacients i misericordiosos.; que estimin la pobresa, la interior com llibertat per al Senyor i també l'exterior com a senzillesa i austeritat de vida, que no tinguin una psicologia de "prínceps". Estigueu atents a que no siguin ambiciosos, que no busquin l'episcopat - volentes nolumus- u quee siguin esposos d'una Església, sense estar constantment buscant-ne una altra. Que siguin capaços de "cuidar" el ramat que els ha estat confiat, de tenir cura de tot allò que els mantingui units; d’estar "vigilant”, de prestar atenció als perills que amenacen. Però per sobre de tot que siguin capaços de "vetllar" el ramat, de cuidar l'esperança, que hi hagi sol i llum en els cors, de sostenir amb amor i amb paciència els plans que Déu té per al seu poble".

Doncs bé, si els criteris són aquests, a Barcelona serà fàcil resoldre el relleu del cardenal Sistach. Si els criteris són de carrera eclesiàstica, ja serà més difícil trobar aquest perfil.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.