Vés al contingut

Recentment s’ha esdevingut el 85 aniversari de Benet XVI. En ocasió de tal efemèride tingué lloc una eucaristia en la qual el Papa deixatà quins han estat els principals referents de la seva llarga vida espiritual i pastoral. En primer lloc, destacà la importància que han tingut persones com la vident de Lourdes, Bernadette Soubirous i el pelegrí mendicant del segle XVIII, Benoît-Joseph Llauri. De santa Bernardette va elogiar la seva puresa de cor i la capacitat de veure a "la Mare de Déu i en ella el reflex de la bellesa i de la bondat de Déu".

Un altre pilar en el seu itinerari de fe és l’experiència del Dissabte Sant, dia en el qual nasqué i rebé el bateig Joseph Ratzinger, el 16 d'abril de 1927. El Dissabte Sant és el dia del silenci i de l'aparent absència de Déu, preludi de la Resurrecció. El papa digué que sempre ha vist aquest dia com una clau de "lectura" de la pròpia existència, abans i després de l'elecció pontifícia. El Dissabte Sant i Bernadette Soubirous han estat sempre, per a Benet XVI, un "signe" del que realment "hauríem de ser", de la capacitat d'una "mirada senzilla del cor, capaç de veure l'essencial". Això "essencial" resideix en el que la Mare de Déu indicà a Bernardette: una "font d'aigua viva i pura", imatge de la "veritat que ens surt a la trobada des de la fe". I signe de "nostàlgia" d'una vida també pura, "del ser humans sense pecat".
Benoît-Joseph Llauri, l'altre sant citat pel pontífex, va peregrinar pels santuaris d'Europa durant gairebé tota la seva vida, no fent una altra cosa que "donar testimoniatge del que explica". Llauri, per l’abast del seu peregrinatge va ser un sant autènticament "europeu". Però, sobretot és sant, perquè en nom de la fraternitat en Déu va saber abatre les fronteres. Reflexionant sobre el Dissabte Sant i el seu propi baptisme, que va tenir lloc aquell dia, Benet XVI afirmà: "la vida es converteix en un veritable do si al costat d'ella es pot donar també una promesa que és més forta que qualsevol desventura que ens pugui amenaçar, si aquesta se submergeix en una força que garanteix que sigui un ben ser un home". Ara, després del temps viscut, Benet XVI afirmà que es sent se "en l'últim tram del recorregut de la meva vida i no sé que m'espera". La llum del Ressuscitat, no obstant això, és "més fort que tota foscor" i ajuda també al papa a "procedir amb seguretat".
Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.