Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Primer pronunciament de la Secretaria d’Estat sobre la situació política a Catalunya. El secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, opta per mantenir allunyada la Santa Seu d’aquest tema. En una entrevista publicada a Vatican Insider –el digital sobre el Vaticà de referència-, quan li pregunten sobre “la independència de Catalunya” Parolin contesta que “la Santa Seu no ha de prendre una posició sobre aquest punt. És una qüestió política”. 

En una breu resposta Parolin, el segon càrrec de la Santa Seu després del papa, argumenta que a Secretaria d’Estat “sabem que també dins de Catalunya hi ha posicions diverses. La Santa Seu ha de cridar a la prudència, ha de recordar els grans principis que són els del bé comú i el respecte a cadascú”. I afegeix que “dit això, no crec que la Santa Seu hagi d'entrar en el tema específic de la qüestió catalana".

Les declaracions són del mateix dia que el papa Francesc es reunia amb els bisbes catalans a Roma i l’endemà de la visita a la Secretaria d’Estat. Es produeixen després que els bisbes catalans no volguessin revelar com s’ha enfocat aquest tema durant la visita “ad limina”. Tot, la mateixa setmana que l’arquebisbe de Toledo, Braulio Rodríguez, va dir que el papa estava preocupat per la possible “secessió” d’una part d’Espanya. També el ministre d’Exterior, José Manuel García-Margallo, va parlar de la preocupació del Vaticà per aquest tema.

Fins ara el nunci de la Santa Seu a Espanya, Renzo Fratini, era l’únic membre de la cúria vaticana que havia fet una intervenció pública sobre el procés sobiranista. Parolin advoca per la línia més prudent i en que la Santa Seu no s’ha de pronunciar publicament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.