Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El Dia de la Memòria 2013 ja té més de 140 campanars adherits. L’objectiu és que el proper 10 de juny, a les 7 de la tarda, els campanars de tot el país repiquin en homenatge a Verdaguer, repetint la convocatòria de l’any passat que coincidia amb el 110 aniversari de la mort del sacerdot poeta.

En la primera convocatòria van ser gairebé 200 i aquest any per ara s’hi han adherit més de 140 campanars de catorze comarques. Alguns municipis d’Andorra també s’hi han implicat. La Seu de Manresa, Santa Maria del Mar de Barcelona, el Monestir de Ripoll o la Catedral de Vic, són algunes de les esglésies destacades que faran brandar les seves campanes.

A més del repic de campanes, en moltes de les localitats adherides hi haurà activitats al peu dels campanars, com lectures de poemes, interpretacions corals o altres propostes com la del Centre d’Arts Visuals de Vic, que a la pàgina inicial del seu web penjaran un rellotge que mostrarà el temps que manca pel dia i l’hora de la celebració uns dies abans de la diada.

També s’han publicat i distribuït a les escoles que s’hi han interessat 70.000 exemplars d’una revista amb una tria de poemes patriòtics dels autors als qui es dedica la diada, com Joan Salvat-Papasseit, Josep Maria de Sagarra, Joan Maragall, Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés o el mateix Verdaguer.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.