Vés al contingut
Catalunya Religió
(Salesians) L’any 1965, el Concili Vaticà II ja va advertir que el món seria objecte de canvis molt profunds i ràpids que afectarien la vida i l’acció evangelitzadora de l’Església. Posteriorment, Pau VI, Joan Pau II i darrerament Benet XVI han insistit en la necessitat urgent d’una nova etapa evangelitzadora. En aquest entorn arriba la reflexió del salessià Francesc Riu, amb el llibre Nova Evangelització en les escoles cristianes, conscient que les institucions educatives han de tenir un paper clau en aquesta petició de l’Església.
Amb tota una vida al servei de l’Església i de l’escola, salesià Francesc Riu, premi Educació Catalunya l’any 2009 i promotor de la Fundació de l’Escola Cristiana, reflexiona sobre el paper evangelitzador de les escoles cristianes. El llibre es presentarà el proper 1 d’octubre amb la presencia del cardenal Lluís Martínez Sistach.
Com diu Francesc Torralba en el pròleg, “la seva autoritat en aquest sector és indiscutible”. Autoritat que li permet analitzar i valorar l’escola amb els seus encerts i mancances viscuts de primera mà, veure tots els elements que estan en joc i proposar fórmules degudament contrastades per tal de millorar-ne la funció i el futur.
“La nostra societat ha esdevingut plural i secularitzada. Europa corre el risc d’esdevenir un continent postcristià. Sembla que ja no hi lloc per a Déu. [...] Els cristians ens hem debilitat. El problema som nosaltres”. Després de fer una anàlisi sobre l’evolució de les escoles cristianes durant els darrers cinquanta anys, Francesc Riu considera que ara és l’hora de no ajornar més el debat. La nova evangelització que proposa Benet XVI ha de determinar i condicionar l’orientació pastoral de l’educació cristiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.