Vés al contingut
(Catalonia Sacra) El projecte de dinamització turística del patrimoni cultural dels bisbats amb seu a Catalunya Catalonia Sacra va presentar divendres el seu programa de formació. A la jornada, que es va celebrar al Museu Episcopal de Vic (MEV), hi van assistir una cinquantena de persones interessades procedents de tots els bisbats catalans. La proposta formativa bàsica, de dos anys de durada, consta de tres sessions anuals itinerants, de caire teòric i pràctic. Els interessats s'hi podran inscriure a partir del 15 de novembre a www.cataloniasacra.cat.
Francesc Pardo, bisbe de Girona i delegat de Patrimoni Cultural de la Conferència Episcopal Tarraconense va donar la benvinguda als participants, abans que Marc Sureda parlés sobre “Naturalesa i lectura del Patrimoni Cultural de l'Església”.
Després d'una pausa-cafè, Dolors Vidal, degana de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG) va exposar “Cap a un estil Catalonia Sacra: el caràcter del guia”. La sessió matinal es va tancar amb les conferències “Catalonia Sacra. El SICPAS, les motivacions, els plantejaments i la gestió”, a càrrec del coordinador del projecte, Dani Font, i “El projecte de formació Catalonia Sacra: programació i calendari”, per part de Sureda.

Havent dinat, els assistents van poder escoltar Ximo Company, delegat del Patrimoni Cultural del Bisbat de Lleida, a la conferència “El sagrat i les seves estades”. La jornada es va tancar amb una visita a la Catedral de Sant Pere de Vic, guiada per Ramon Ordeix.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.