Vés al contingut

El GTER (Grup de Treball Estable de Religions), juntament amb l’AUDIR, ha organitzat una Jornada titulada “Religions per la Pau”.

Diversos han estat els propòsits d’aquesta Jornada.

En primer lloc promoure una campanya de sensibilització en el si de les diverses confessions sobre aquest bé tan preuat i tan escàs com és el de la pau.

El nostre és un món on la pau està absent de les llars, de la societat, dels països i, fins i tot, entre aquells i aquelles que ens reconeixem a nosaltres mateixos i a nosaltres mateixes com a persones religioses.

És, per aquesta raó, que retrobar-nos al voltant de la pau ha d’estar una convocatòria repetida una i altra vegada.

En segon lloc cal no oblidar que hi ha veritables amenaces a la pau i a la humanitat. Les armes nuclears són una d’aquestes amenaces que, tan sols pensar-ho, ens fa esgarrifar.

Com és possible que la humanitat hagi inventat aquesta manera de matar-nos els uns als altres?

Com és possible que aquest malvolgut invent encara no s’hagi destruït del tot?

Com és possible que destinem els nostres diners a mantenir aquesta maquinària de guerra en lloc de pal·liar la fam en el món?

És una qüestió de prioritats: amb els mateixos diners podem fer el bé a molta gent o podem mantenir viva l’amenaça nuclear.

Les religions, les confessions, no podem, i en realitat tampoc volem, mantenir-nos neutrals en aquestes qüestions.

I en tercer lloc, en aquest esforç per mobilitzar la nostra societat per un món sense armes nuclears tots som necessaris i mai no serem suficients.

No ens correspon a les confessions religioses portar el lideratge sobre aquesta qüestió però si ens pertoca promoure una clara consciència entre propis, i encara més enllà, perquè aquesta sigui una causa que no s’oblidi fins que aconseguim l’objectiu final: la desaparició de les armes nuclears.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.