Vés al contingut

Els equips de la pastoral penitenciària s’han reunit en la seva tradicional Jornada Anual. Aquesta Jornada, que es va veure també afectada per la crisi i, per aquesta raó, es va deixar de celebrar en els darrers anys, s’ha pogut tornar a celebrar.

I enguany ha tornat i ho ha fet amb més força.

Més assistida que mai, i amb un alt compromís per part de tothom, la Jornada va girar al voltant de “Com forjar el caràcter cristià en un entorn penitenciari”.

Evidentment el repte que comporta aquesta aspiració no és pas fàcil però en el decurs de la Jornada es va voler dotar els diferents Agents Pastorals d’eines per reforçar l’experiència de la fe cristiana en aquells interns que se la fan pròpia.

El gairebé centenar de persones que es va aplegar van escoltar amb atenció les noves propostes presentades les quals van obrir un interessant debat.

Un dels èmfasis que es va voler posar sobre la taula és que cal saber diferenciar entre l’eina i la seva aplicació. Mentre que l’eina és la mateixa per a tothom, la seva aplicació està en funció del receptor. No saber-ho diferenciar i aplicar la mateixa resposta per a tothom no només no aconsegueix el resultat esperat, sinó que acaba desautoritzant la validesa de l’eina emprada.

Per aqueta raó es va oferir, des del Ministeri Evangèlic a Presons (MEP), unes Jornades de Formació pels Agents Pastorals amb un doble objectiu: Primer, capacitar-los millor per la tasca que es desenvolupa. Segon, millorar la seva capacitat per emprar millor les eines d’intervenció de què disposen.

La Jornada va acabar amb un àpat de germanor on els diferents participants van poder retrobar-se amb altres Agents Pastorals que, per les circumstàncies ja explicades i conegudes, feia temps que no es veien.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.