Vés al contingut

Fa uns anys, la meva filla va viatjar a l’Àfrica. Concretament a Níger i més concretament a una població anomenada Zinder. Va passar unes llargues setmanes treballant amb una amiga seva, cooperant, en un projecte social. Va fer relació i amistat amb un grapat de famílies, sense distinció de creences.

Fa uns dies, la seva amiga es va posar en contacte altre cop amb ella. Ja no viu a Zinder ni tampoc a Níger. Malgrat l’allunyament, ha mantingut els contactes per mantenir viva la relació.

Les notícies que ha rebut són esfereïdores.

Arran del que va passar a París vuit famílies cristianes, amb les que ambdues havien conviscut, han estat víctimes d’un seguit d’atacs.

Han cremat les Esglésies Evangèliques on es congregaven.

Han cremat i destruït les seves pobres llars.

Han perdut tot el que havien acumulat en el decurs de tota la seva vida. Fins i tot, han matat els seus pocs animals i han arrasat els seus petits horts.

S’han quedat sense res.

Si vivien per sota del llindar de la pobresa, abans d’aquests denunciables esdeveniments, ara viuen per sota del llindar de la supervivència.

Estan turmentats i desconcertats.

La seva és la mirada de les víctimes.

Quan algú els ha explicat perquè els han atacat, la seva sorpresa ha estat majúscula.

No acaben d’entendre per què ells han de pagar pel que ha fet o ha dit una revista que es publica a París.

Aquestes vuit famílies argumenten que elles mai no han tingut relació amb aquesta revista, ni amb París i ni tan sols amb tota aquesta dolorosa situació.

Hi ha una noia, que treballa en una ONG, que està tractant de canalitzar ajuda econòmica per tractar de pal·liar la situació d’aquestes vuit famílies.

És una persona de confiança.

Ni arreglarem el món ni l’arrel del conflicte, però si ajudem aquestes vuit famílies tindran un fonament des del qual podran refer les seves vides.

Per si creus que pots ajudar t’adjunto el link: http://www.gofundme.com/kxfxgc

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.