Vés al contingut

He passat aquest cap de setmana a Menorca. Hi vaig arribar el dissabte al matí, convidat pel Bisbat per parlar de la transmissió de la fe als infants. Quedo astorat en saber que la trobada diocesana compta amb més de quatre-cents inscrits, pares i mares de nens petits, en processos catequètics inicials.

M'entrevisten al Diario de Menorca i a la Televisió de Menorca i em passegen per diverses ciutats de l'illa. M'expliquen la feina que fa Càritas i els voluntaris en el si de la diòcesi, atenent famílies que passen vertaderes dificultats com a conseqüència de la crisi econòmica. M'expliquen els cursos de reforç escolar que diverses parròquies ofereixen als nens amb dificultats especials. Hi veig el rostre d'un Església activa, ferma, massa ignorada pels mitjans de comunicació de masses.

Avui diumenge, a les onze de matí es congreguen els assistents en un Auditori molt modern de Mercadal, amb presència del Bisbe i de l'Alcalde. Durant la presentació, detecto màxima escolta i, un cop acabada, s'inicia un diàleg intens i extens sobre qüestions claus. Després, el Bisbe celebra, envoltat d'un bon nombre de preveres, l'eucaristia amb les famílies. Destaco la seva senzillesa, equanimitat i proximitat.

Dinem, després pugem al Toro des d'on contemplem la bellesa d'aquesta illa mediterrània. Petita, verda, amb els marges de pedra que la caracteritzen. M'admiro sols en pensar que un nombre tan elevat de pares i mares estan vertaderament preocupats i interessats per comunicar el bo i millor de l'Evangeli, els valors inherents del Cristianisme. Observem les dificultats i barreres, també el context, però constatem que l'esforç s'ho val, que hi ha un tresor en joc per comunicar i irradiar.

Em regalen llibres i productes de la terra. La trobada diocesana ha estat reeixida. Una flor no fa estiu. Ja ho sabem, però també ens hem de repetir que no tot està perdut, que hi ha una generació que espera la nostra irradiació i que, més enllà dels nostres encerts i errors, no estem sols en el camí de desvetllar la fe.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.