Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell/CR) L’arquebisbe d’Urgell ha demanat en la seva homilia d'aquest dimarts de la festa de la Patrona d’Andorra, la Mare de Déu de Meritxell, que s’ajudi els refugiats i desplaçats, primer amb una recapta de diner i ajudes per a la urgència que tenen les Càritas acollidores de Grècia, Macedònia i Sèrbia –segons demanen des de Càritas Europa- i després preparar-nos per a la possible acollida de famílies de refugiats o desplaçats arribats a Europa en aquestes darreres setmanes.

Per això des de Càritas Diocesana s’ha escrit als capellans i a les Càritas Parroquials per continuar amb les accions que ja es van iniciar la setmana passada, per tal d’ajudar els refugiats, i amb un segon pas, iniciar una recollida de fons. També els mossens de l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra han decidit realitzar amb Càritas Nacional d’Andorra aquesta Campanya de resposta a les necessitats dels refugiats que arriben massivament a ceretes zones de la Unió Europea.

L’arquebisbe Joan-Enric Vives ha dit l’homilia de Meritxell que “Ens proposem estar al costat d'aquestes persones i del seu patiment i per això farem una campanya de recollida de fons que es destinaran en una primera fase a cobrir les necessitats de la crida que ha fet Càritas Europa, que coordina l'acollida als refugiats principalment a Grècia, Macedònia i Sèrbia, llocs de rebuda que estan superats per l’allau de refugiats”

Vives tambe ha explicat que "Davant la tragèdia de desenes de milers de pròfugs que fugen de la guerra i de la fam, diu el Papa, l'Evangeli ens crida a atendre els més petits i abandonats. Cal donar-los, "una esperança concreta. No només dir-los: 'Ànim, paciència...!'. L'esperança és combativa, amb la tenacitat de qui es dirigeix a una meta segura". I ha recordat que "la Verge Maria amb Sant Josep i l’Infant Jesús, que foren perseguits i s’hagueren de refugiar a Egipte, on els acolliren, ens ajudin que siguem també nosaltres acollidors".

D'altra banda, ha enllaçat aquesta actitud amb l’any de la Misericòrdia que ha convocat el Papa Francesc per al 2016: "Ja podem començar a practicar la misericòrdia en les obres, amb les persones amb qui tinguem coses pendents, perdonar-nos i recomençar. I amb els pobres i en especial amb els refugiats que truquen a la nostra porta, i hem de ser capaços d’obrir-los el cor i la llar, amb ajudes, segons les possibilitats de cada país, i de cada família".

L'arquebisbe i copríncep d'Andorra també s'ha fet ressó de la crida del papa Francesc a acollir una família de refugiats. "Aquesta crida ens apressa", i ha explicat que "amb els sacerdots del Principat i de tota la nostra diòcesi, i amb Càritas Andorrana i Càritas d’Urgell, amb la cooperació del Govern, dels Comuns i dels particulars, ens proposem canalitzar l’anhel d’ajudar que hi ha en tants i tants andorrans sensibles i generosos". En aquest moment això es concreta en "començar amb una capta, per després veure què i com podem ser realment concrets en la caritat, i eficaços" a l'espera d'on preferiran anar els refugiats. En qualsevol cas: "Ajudem-los amb béns i diners".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.