Vés al contingut
Catalunya Religió

(SAF) Després de l’experiència del curs El monacat a la Catalunya medieval ofert per Gaudir UB durant el segon trimestre del curs 2014-2015, enguany s'amplia l’oferta en tres cursos de 20 hores cadascun que s’oferiran al llarg del curs 2015-16 i que permetran aprofundir molt més en les diferents formes de vida monàstiques, conventuals, religioses o espirituals a la Catalunya medieval. Tres cursos que es poden fer de forma conjunta al llarg d’un curs acadèmic o de forma individualitzada:

- El monacat a la Catalunya medieval. Dels orígens al segle XIII.
- El món conventual a la Catalunya medieval. L’emergència d’una nova espiritualitat.
- Formes alternatives d’espiritualitat a la Catalunya medieval. Entre l’ortodòxia i l’heretgia.

El primer dels tres cursos El monacat a la Catalunya medieval. Dels orígens al segle XIII pretén presentar els trets més característics de les diferents formes de vida monàstica, tant masculina com femenina, als territoris catalans durant l’Edat Mitjana. Es mostrarà l’aparició i desenvolupament dels diferents ordes monàstics, tot indicant els aspectes més interessants de la seva aportació històrica, artística i cultural pel conjunt de la societat medieval catalana. El curs vol especialment apropar al públic participant, d’una manera pràctica i viscuda, a l’empremta urbana, artística i cultural del monacat medieval a la ciutat de Barcelona, incloent-hi una passejada per la Barcelona monàstica i una visita al Monestir de Sant Pere de les Puel·les.

El curs està coordinat i impartit per membres del projecte Claustra, en el qual també hi col·labora el SAF.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.