Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El DIM (Diàleg Interreligiós Monàstic) i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) organitzen del 6 al 10 de juliol de 2015 el X Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat. Tot i que està adreçat principalment a monjos i monges compromesos en el diàleg Interreligiós, també és obert a persones interessades en aquesta temàtica. Els temes d’enguany són: Els quatre iogues: Karma Ioga, Jñana Ioga, Bhakti Ioga i Raja Ioga, i La Càbala Jueva. El termini d'inscripció finalitza el 20 de juny.

El curs serà impartit pels professors Fabián Ezequiel López, llicenciat en Estudis Orientals a la Universitat del Salvador (Buenos Aires), expert en Estudis Orientals (Àrea Hinduisme-Ioga) i docent de la càtedra Hatha Ioga III de la Universitat del Salvador; i Enric Cortès, llicenciat en Teologia (Universitat de Fribourg), professor emèrit a la Facultat de Teologia de Catalunya (especialitzat en literatura jueva antiga), coordinador de la programació i desenvolupament del Màster Gnosi-Càbala i membre fundador de l’Associació d’Estudiosos del Judaisme Català i de l’Associació Bíblica de Catalunya.

El programa inclou les conferències del professor Fabián Ezequiel López: Karma Ioga o el ioga de l’acció; Jñana Ioga o el ioga del coneixement; Bhakti Ioga o el ioga de l’evolució; i Raja Ioga o el ioga de la introspecció. Mentre que les del professor Enric Cortès són sobre La càbala jueva: el problema dels orígens de la mística; el misticisme en els documents jueus antics; naixement i raons de la càbala; els cabalistes més populars: els hassidim; i les pràctiques cabalistes importants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.