Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) El poble de Berén comptava amb dues campanes. L’una, fou destruïda a la persecució religiosa de l’any 1936. La segona va ser salvada pels veïns del poble. Aquesta segona campana, als voltants de l’any 1970, fou ubicada amb encert a la parròquia veïna de St. Serni de Noves de Segre pel Rector d’aquella època, Mn. Antoni Mirabet, per tal d’assegurar-ne la seva conservació davant la despoblació del poble i possibles furts. Aquest dissabte 15 d'agost, coincidint amb la festivitat de Santa Maria Assumpta al cel, els veïns de la parròquia de Sant Martí de Berén van celebrar una Eucaristia per festejar la recuperació de l'emplaçament tradicional de la campana.

Gràcies a la iniciativa i generositat dels veïns del poble, guiats per la Delegació diocesana del Patrimoni del Bisbat d’Urgell i amb l’impuls del Rector de la Parròquia, Mn. Lluís Miquel Sánchez, la campana ha pogut tornar al seu lloc original després d’assegurar-ne la seva conservació i fixació.

L’Eucaristia de celebració va ser presidida per Mn. David Codina, secretari general i cancelller, el qual va felicitar els feligresos "per l’esforç dut a terme per recuperar aquest element característic del poble i de la fe dels cristians, que ens recorda que cal elevar-nos a Déu i tenir-lo present enmig del treball ordinari de les nostres vides".

En acabar l’Eucaristia, els infants i joves del poble van fer sonar la campana recuperada, mentre els feligresos es feien una fotografia de record. Un dinar de germanor al Centre Social del poble va cloure la jornada festiva.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.