Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Fundació Pere Tarrés) Aquest dilluns comença el casal d’estiu del Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Fundació Pere Tarrés, una de les novetats de la proposta de casals d’estiu d’aquest any. El casal d’estiu, que té lloc de dilluns a divendres, està estructurat al voltant d’un centre d’interès basat en l’arqueologia que està present al llarg d’aquest, a partir del qual giren totes les activitats del casal, on cada setmana funciona independent de les altres amb un principi i una cloenda final. Començarà el proper dia 29 de juny i finalitzarà el 24 de juliol.

Activitats programades

Sota el títol 'Es necessiten aprenents d'arqueòleg!' les activitats es divideixen en dos blocs segons edat: els més petits (6-12 anys) esdevindran aprenents d’arqueòleg descobrint tresors amagats, simulant pintures rupestres, fent rituals egipcis o jugant com farien en l’antiga Roma, a més d’un munt d’altres coses divertides, com excursions al Parc d’Arqueologia i Museu de Gavà, al laberint d’Horta o una ruta per la Barcelona romana, així com anar a la piscina o fer jocs d’aigua. I als nens i nenes més grans (13-16 anys) se’ls animarà a investigar i conèixer el passat com faria un arqueòleg de veritat, descobrint els misteris de totes les civilitzacions i saber què van fer els nostres avantpassats i com vivien.

Sota el títol 'Missió càpsula del temps', nens i nenes d’entre 7 i 12 anys faran un recorregut a través de diverses etapes històriques de la Terra, des de la prehistòria fins l’edat moderna, i tindran reptes com per exemple construir una màscara egípcia, ballar un swing davant d’una càmera o realitzar una recepta culinària dels Maies.

Pedagogia en el temps de lleure

Els tallers, activitats, jocs, etc. que la Fundació Pere Tarrés ofereix estan sempre treballats en base a uns objectius pedagògics i socials, així com també ecològics i d’hàbits, habilitats, actituds i capacitats de l’infant. A més, la Fundació Pere Tarrés té en compte també els infants amb necessitats educatives especials i té cura de incloure a tots els infants en les seves activitats, comptant amb una programació i els mitjans tècnics i humans adients per la seva participació, si presenten alguna discapacitat o especials dificultats d’integració.

Aquest casal és una de les més de 400 activitats que aquest estiu organitza la Fundació Pere Tarrés a tot Catalunya en què hi participaran més de 20.000 infants i adolescents i més de 4.000 monitors/es.

La Fundació Pere Tarrés, amb més de 55 anys d’experiència, és una entitat no lucrativa que es dedica a l’acció social i a l’educació en el lleure d’infants i joves oferint serveis educatius per a escoles i entitats, serveis de gestió de programes educatius i serveis de vacances i lleure, entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.