Vés al contingut
Catalunya Religió

(David Casals-CR) No són els 'números 1' de la setmana a 'Los 40 Principales' ni tampoc actuaran a cap dels principals programes de televisió. Tot i això, omplen el Palau Sant Jordi -que pot arribar a reunir a més de 16.000 persones-, vora el qual hi ha aparcats gairebé una quarantena d'autobusos procedents de diversos punts de la geografia catalana.

Es tracta del Festival Esperança que s'ha fet aquest cap de setmana a Barcelona amb el suport, entre altres, del Consell Evangèlic de Catalunya. Un 'macroconcert' de grups de música evangèlics de diferents estils, les intervencions dels quals es barregen amb crides a la conversió i cites a l'Evangeli en un món que, segons que diuen, cada cop viu més d'esquenes als valors que els organitzadors diuen defensar.

El certamen ha durat dos dies i, segons els seus organtizadors, s'han aconseguit els seus objectius: no només ser una plataforma de música cristiana, sinó promoure les conversions. En la seva web, una de les entitats promotores, l'Associació Evangelística Billy Graham ha informat que en total, es van registrar unes 1.000 conversions, tot recalcant que "això és només el principi".

Aquest tipus d'esdeveniments de masses, on es barreja la difusió del missatge de l'Evangeli amb elements propis de la cultura 'pop', són molt habituals en altres punts del món, i prova de l'èxit d'aquesta fórmula és la seva arribada a Catalunya. En aquest festival hi han treballat un equip formant per 100 persones, entre professionals i voluntaris, als que s'ha d'afegir els músics.

Entre els grups que han actuat, hi ha estrelles del 'pop' cristià mundial, com ara el nord-americà Michael W. Smith, qui al llarg de la seva carrera ha guanyat tres premis Emmy, ha venut 13 milions de discos i acumula 14 àlbums d'or i cinc de platí. A nivell hispanoamericà, destaca el pastor resident a Madrid Marcos Vidal, que ha gravat 13 àlbums, un dels quals fou nominat als Latin Grammy Awards de l'any 2013. A l'Estat, també sobresurt Sal150, que barreja la transmissió del missatge cristià amb música celta i aires folk.

[Foto: José A. Troncoso / Comunitat Adventista]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.