Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) La casa de colònies de La Conreria, a Tiana, va acollir aquest cap de setmana la tercera edició de la Trobada Catalana de Monitors i Monitores del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés amb la participació de gairebé 700 persones provinents de les diòcesis de Tortosa, Urgell, Lleida, Solsona, Tarragona, Vic, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

Sota el lema 'Moni-gira el món' i inspirada en el conte d’El Petit Príncep, la Trobada va incidir en el paper dels esplais i dels seus monitores i monitores en la construcció d’un món més just i més feliç per als infants. Per aprofundir en aquesta idea, es van combinar les activitats lúdiques, com els jocs del matí o la vetllada, amb els moments de reflexió, formació i convivència.

En l’acte d’inauguració, precedit per l’espectacular arribada en tirolina d’El Petit Príncep, hi van participar el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig, i el president del MCECC, Xavi Nus. Toni Reig va recordar la seva etapa de monitor com una de les millors de la seva vida i va animar els monitors i monitores a seguir endavant en la seva tasca de cada cap de setmana. Per la seva banda, Xavi Nus va recordar el paper dels esplais com a “referents” i la seva “gran responsabilitat cap als infants, l’església i la societat per fer-ho cada dia millor".

Pel que fa a la part de formació i reflexió, dissabte van tenir lloc diverses taules rodones i sessions de bones pràctiques sobre diferents temes de lleure, mentre que diumenge van tenir lloc una quinzena de tallers formatius (jocs, recursos, educació ambiental, el relleu, esplai inclusiu, xarxes socials...) i una xerrada a càrrec del jesuïta Roger Torres. La xerrada, que començava amb la pregunta “T’imagines un món sense centres d’esplai?”, va plantejar un concurs per conèixer millor la realitat que ens envolta i posar de relleu les injustícies socials i veure com ens en podem fer càrrec.

Un moment important de la trobada va ser també l’Eucaristia, celebrada dissabte al vespre i oficiada pel consiliari del MCECC, el mossèn Àngel Jesús Navarro. La cerimònia va comptar amb la participació del grup de música Kairoi i d’altres voluntaris del MCECC.

La part més lúdica va tenir lloc al vespre del dissabte amb la vetllada organitzada pels centres d’esplai de Solsona que van fer viatjar els participants per diferents planetes i conèixer els seus habitants. El gran concert de la nit, a càrrec del grup de versions 7drock, va fer vibrar els centenars de joves assistents.

La trobada va comptar amb una gran ambientació i posada en escena gràcies a la col·laboració i participació dels voluntaris i voluntàries de totes les diòcesis que conformen el MCECC.

Després de les trobades catalanes celebrades a Lleida (2011) i Salou (2013), un cop més s’ha posat en relleu el valor de l’educació en el lleure i, com es va recordar durant la xerrada citant Eduardo Galeano, “molta gent petita en llocs petits fent coses petites pot arribar a canviar el món”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.