Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Claretians) L’Editorial Claret se suma a la celebració de la beatificació del bie Romero amb la publicació del nou llibre Óscar Romero: que la meva sang sigui llavor de llibertat, que va encomanar al claretià Jaume Sidera. L'autor, junt amb el provincial dels Claretians de Catalunya Màxim Muñoz, i el president de l’Associació Casal Claret de Vic, Joan Soler, presentaran l'obra el darrer dijous de juny a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

El beat Óscar Arnulfo Romero Galdámez va ser un signe de contradicció enmig d’un món sacsejat per la violència del poder constituït i per les forces que hi lluitaven en contra. El beat Òscar se situà al bell mig: fou titllat de comunista pels uns i de traïdor pels altres. Fidel a la Paraula de Déu i a la Doctrina Social de l’Església, rebutjà tota violència que no fos la de l’amor. I fou víctima de la violència extrema: una bala assassina se l’endugué justament quan es disposava a fer l’ofrena del pa i del vi de l’Eucaristia. El poble senzill i pobre el considerà màrtir des del primer moment. Era el Pastor que oferia la vida pels seus. Com Jesús.

L'autor del llibre és llicenciat en Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona. Sidera es dedicà des de bell antuvi a la docència del llatí i del grec. Treballant al redós de Palaestra Latina va fer, amb un jove professor ajudant, una gramàtica llatina que encara és molt lloada per la pedagogia activa usada. És membre de l’Associació Bíblica de Catalunya: ha traduït i comentat diversos llibres escrits en grec per a la Bíblia Interconfessional, coneguda com la BCI. Però val la pena recordar que és l’autor de la traducció dinàmica al català del Nou Testament de la qual s’han publicat més de 500.000 exemplars des de la versió dels Evangelis i dels Fets dels Apòstols apareguts el 1979.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.