Vés al contingut
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) El conservador del Museu Episcopal de Vic i un dels principals especialistes en art medieval, Marc Sureda, pronunciarà aquest divendres a la tarda una conferència sobre el frontal romànic de Llanars, obra situada a l'església parroquial de Sant Esteve d'aquest mateix municipi del Ripollès. L’acte es farà a la mateixa església, just davant de l'obra. El Frontal de Llanars és l'Obra Mestra que el Bisbat de Vic proposa aquest any dins de les activitats oficials de Catalonia Sacra. Aquesta activitat és gratuïta.

El frontal d’altar de Llanars és un dels pocs que es conserven en la seva església d’origen. La magnífica restauració que s’hi va dur a terme fa uns mesos ha retornat bona part de la seva esplendor original, amagada per la pols de segles i el pas dels anys. Centrat per un imponent Crist en Majestat, el frontal explica la història de Sant Esteve, primer màrtir cristià i patró de la parròquia.

Conèixer els detalls d’aquesta obra mestra de la pintura romànica que se situava davant l’altar així com dels altres elements mobles i murals que segurament l’acompanyaven en el temple parroquial, permet entendre la seva funció, la motivació dels pintors i els missatges que volien transmetre els qui l’encarregaren. L'alt valor de l'obra rau en el fet de tenir una joia medieval –una pintura sobre fusta dins una altra joia medieval –un temple parroquial del segle XII.

[Fotografia: Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.