Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) El proper 30 de maig s'inauguren els actes de celebració del 50è aniversari de Càritas Diocesana de Tarragona. L'arquebisbe Jaume Pujol presidirà una Eucaristia a la catedral junt amb els preveres que han estat delegats diocesans de Càritas. La inauguració continuarà amb una xerrada-col·loqui a càrrec del director del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, al Centre Tarraconense El Seminari.

Entre els principals actes commemoratius hi ha la presentació d’un llibre dels 50 anys de Càritas Diocesana de Tarragona, la tardor de 2015. També s’ha previst realitzar una exposició sobre la història de l'entitat, un concert al Teatre Metropol de Tarragona i un cicle de conferències sobre temes d’actualitat social.

L'anunci d'aquestes activitats especials s'ha fet en el marc de la XXXVII assemblea diocesana, celebrada dissabte 21 a la Casa dels Concilis de Tarragona. Durant la reunió també es va agendar la presentació anual de la Memòria 2015, que serà el mes de juny, i la jornada del voluntariat, el mes novembre.

L'assemblea va comptar amb una àmplia presència dels responsables de les Càritas parroquials de la diòcesi, del president de Càritas, Jaume Pujol i el delegat diocesà de Pastoral social, Santiago Soro. En aquest acte es va aprovar per unanimitat la Memòria d’activitats i l’econòmica del 2014 i els objectius per al 2015. També es va informar dels convenis, donacions i cessions que ha tingut Càritas.

Memòria del 2014 i objectius 2015

Pel que fa a les dades de la Memòria 2014, el responsable del departament d’Acció social de Càritas, Xavier Rius, va ser l’encarregat de presentar totes les accions i xifres que s’han fet al llarg de 2014. Va destacar que el perfil majoritari dels participants són parelles amb fills, d’entre 25 i 44 anys, aturats i amb un nivell mínim de formació; que les principals ajudes han estat alimentació, roba i subministres com aigua, llum, transport, farmàcia i que actualment la diòcesi compta amb 1.617 voluntaris i 46 col·laboradors.

De cara aquest any, el director de Càritas Diocesana, Francesc Roig va presentar els objectius de Càritas, que són: aprofundir en la incorporació dels conceptes del Model d’Acció Social (MAS) en la nostra acció, fent incidència especialment en la formació i en la millora dels aspectes relacionats amb l’acollida i l’acompanyament a les Càritas Parroquials i als seus projectes; unificar els criteris d’actuació en programes, projectes i altres actuacions de Càritas Diocesana de Tarragona; continuar treballant amb els voluntaris i els tècnics per tal de donar un millor servei a tots els participants i persistir en la millora de la gestió dels recursos; incrementar l’ús del SICCE-MIS (Sistema d’informació Confederal de Càritas Espanyola - Mòdul d’Intervenció Social) com a eina per a tot el conjunt de Càritas; prosseguir amb la divulgació de les accions per tal de fer visibles les causes que generen pobresa i exclusió tot denunciant aquells aspectes més punyents; persistir en les activitats d'animació i sensibilització; incrementar el treball en xarxa amb d’altres institucions que porten a terme accions complementàries a les nostres i reforçar la pràctica de la solidaritat en totes les accions que realitza Càritas.

Pel que fa al moviment de tresoreria, la tècnica del departament d’administració, Mari Carmen González, va informar de l’estat de comptes de l’exercici 2014 i del pressupost per a l’exercici 2015. També va informar sobre el Fons d’ajuda diocesana que per cinquè any consecutiu ofereix una aportació econòmica de 100.000 euros per a les Càritas parroquials, a més de la creació d’ajudes per a millores i obres estructurals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.