Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Galeria d'imatges

(Glòria Barrete –CR) Una hora abans de l'inici ja estava mitja Sagrada Família plena. No tots els dies un pot escoltar el tenor italià Andrea Bocelli, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la violinista ucraniana Anastasiya Petryshak i el cor Polifònic de Puig-reig, junts, en un escenari com la basílica de la Sagrada Família. Un concert que ha tingut lloc aquest dijous al vespre sota el títol El Gran Misteri. L'evangeli de la família, i que és el tret de sortida d'una gira musical dedicada a la reflexió sobre la transcendència de la família.

"Cantar és propi de qui estima", diu Sant Agustí. Amb aquesta frase finalitzaven les paraules d'obertura de l'arquebisbe Vincenzo Paglia, que per motius d'última hora no ha pogut fer-se present a l'acte. "Deixem que la bellesa parli aquest vespre al cor i el Gran Misteri es rebel·li".

Amb l''Hallelujah' de Händel s'iniciava el concert que durant una hora ha comptat amb peces brillants de Schubert, César Frank, Massenet, Händel, Mozart, Stradella, Morricone, Verdi, Bizet, Mascagni, Bach, Caccini, Rossini, o Lécot. Una festa de sentits entorn a l'amor i a la família que ha tingut com a protagonista al tenor Andrea Bocelli i que ha transportat en molts moments als assistents a aquell bosc de Gaudí fet arquitectura.

El tancament de l'acte ha anat a càrrec del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que ha ofert una catequesi sobre el misteri de l'amor i de la família en el projecte de Déu. Sistach ha reivindicat el paper cabdal de la família com a factor de cohesió social, ja que la família "és més que la suma d'unes persones que la constitueixen, és una comunitat de persones i el lloc on s'aprèn a estimar". La família, ha afirmat, "és el motor del món i de la història, i és on cadascú de nosaltres construïm la pròpia personalitat". El cardenal ha finalitzat amb un Parenostre conjunt.

El punt i final ha estat la interpretació de la cançó 'The Prayer de Foster', a càrrec de Bocelli; una peça que finalitza amb les paraules que representen l'esperit d'El Gran Misteri: "I la fe amb la qual has il·luminat, sento que ens salvarà". A l'acte han assistit nombroses personalitats polítiques, socials i eclesiàstiques, com l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el nunci del Vaticà a Espanya, Renzo Fratini, o el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, entre d'altres.

Podeu llegir la catequesi del cardenal Lluís Martínez Sistach en el document adjunt.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.