Vés al contingut
(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra ha incorporat a la seva pàgina web llistes de reproducció musical, a través de la plataforma Spotify. Cada una de les llistes existents està pensada per diferents períodes de l'any litúrgic. Actualment es poden consultar llistes de reproducció dels temps d'Advent i Nadal i una llista de música religiosa per a la resta de l'any. El nombre de llistes i el contingut d'aquestes s'anirà ampliant. La idea es facilitar, a aquelles persones interessades, l'accés a seleccions de música de temàtica religiosa seleccionada acuradament pensant en un temps litúrgic concret.
Aquesta nova iniciativa s'ha explicat en la presentació del projecte Catalonia Sacra al Bisbat de Girona. El bisbe i delegat del Patrimoni Cultural de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), Francesc Pardo, ha presidit la presentació del projecte en un acte que s'ha fet a la nau central de la Catedral de Santa Maria i on s'han presentat també les principals novetats, com ara els itineraris de Girona.
Les quatre rutes inicials que proposa Inicialment el Bisbat de Girona són Girona ciutat, L'Empordà: la pedra, el cel i la mar, La Costa: al peu de les onades i el Pla de l'Estany i la Garrotxa: a les faldes del Pirineu (veure les rutes detallades en aquest mateix dossier). L'objectiu es poder oferir, periòdicament i sota demanda, aquests itineraris seleccionats pel seu valor artístic i singularitat patrimonial. Aquesta proposta inicial de rutes es podrà anar ampliant o modificant.
Els propers mesos, en el marc de Catalonia Sacra, el bisbat gironí impulsarà activitats per difondre el patrimoni. El mes de desembre es farà una visita especial a la catedral, i el gener està programada una conferència sobre “El tapís de la creació”, dins lespresentacions de Catalonia Sacra de les obres mestres del patrimoni cultural català. “El Pelegrí de Tossa de Mar” serà l’acte convidat del bisbat de Girona a la programació general de Catalonia Sacra. Durant el mes de març està previst fer la descoberta, un itinerari patrimonial pel Pla de l'Estany i La Garrotxa.

Catalonia Sacra va néixer amb la idea d'aprofitar el màxim els canals de comunicació digital i per això té en el seu portal web i les xarxes socials, Facebook i Twitter, els seus principals canals de comunicació. Tant el web com els diferents canals d'informació es van actualitzant periòdicament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.