Vés al contingut

(Fundació Claret) Societat, Creença i Pensament és el cicle sobre humanisme i noves tecnologies que organitzen La Salle i l’Institut de Tecnoètica a la Sala Pere Casàldàliga de la llibreria Claret de Barcelona. El cicle, que es va iniciar el passat setembre, s'acaba amb aquesta sessió. En aquest vídeo podeu veure un resum de la sessió del 14 de juny sobre sobre «Tecnologia i Comunicació. L’individu pren la paraula».

Hi van intervenir Gemma Vallet, directora del postgrau en Brand Community Management de La Salle Campus Barcelona, Ferran Sàez, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya, i Míriam Subirana, directora de YesOuiSi, espai internacional de creativitat, espiritualitat i coaching.

La sessió es va centrar en les tecnologies de la comunicació aplicades a les xarxes socials, reflexionant sobre el rol que ocupa en elles l’individu, l’ús que en fa i els beneficis, i a la vegada els perills, que li pot aportar. La sessió va començar amb la intervenció de la Miriam Subirana, que va destacar que l’extensió d’Internet i l’ús de les xarxes socials ha suposat un salt quantitatiu en la comunicació del que una persona pensa i vol expressar, arribant a moltes més persones del que ho feien els mitjans tradicionals. Les persones nos sols usen les xarxes socials per qüestions banals i intranscendents, sinó que les estan usant per ajudar-se mútuament en el creixement personal i espiritual.
A continuació, Gemma Vallet, ben conscient de les perills actuals i del futurs que l’ús de les xarxes socials porten de manera conseqüent, es va mostrar de forma decisiva i entusiasta, defensora de les mateixes per la possibilitat de poder viure i desenvolupar valors humans d’una manera immediata i a la vegada eficaç. Les xarxes socials possibiliten una major democratització de la presa de decisions i en llençar noves iniciatives. La globalització que porten com efecte les xarxes socials, suposa una major solidaritat en el compartir no solament fets, pensaments i fotos, sinó també objectes, projectes i experiències.

Ferran Sàez va començanr parlant dels grecs i arribant fins el darrers avenços tecnològics dels anys 90. Va fer reflexionar sobre el fet que l’home sempre ha mostrat la seva suspicàcia i temor a les innovacions tecnològiques, el mateix ha passat amb les tecnologies de la comunicació. Va citar que les cultures antigues ja manifestaven certa por pels canvis que produiria en les relacions humanes, per exemple, la introducció de l’escriptura, la qual cosa no és gaire diferent a les sospites catastrofistes i la valoració negativa que se’n fa moltes vegades de la generalització d’Internet i de l’ús de les xarxes socials.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.