Vés al contingut

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Jordi Llisterri – CR) “Marca un gol a l’atur juvenil”. L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i el del RCD Espanyol, Ramon Condal, han presentat aquest dimecres en una concorreguda roda de premsa a l’arquebisbat el projecte “Joves a l’atur”.

Aquest projecte forma part del programa de Formació i Inserció Sociolaboral de Càritas i està adreçat als joves que es troben en risc d’exclusió social perquè comptin amb més recursos per trobar feina. La campanya conjunta de Càritas amb els clubs de fútbol s’emmarca en els actes de la Missió Metròpolis que es realitza conjuntament amb 11 ciutats europees més. Dins de les accions d’aquesta campanya d’evangelització, totes les ciutats realitzen també una activitat d’acció social.

Els dos clubs de futbol col·laboren amb aquest projecte ajudant a la sensibilització de la gravetat de l’atur juvenil i la necessitat de dedicar recursos a inserció laboral d’aquest col·lectiu. Concretament, aquest diumenge 15 d’abril (partit Espanyol-València) adolescents que participen en el casal de joves de Càritas Llops del Taga sortiran al camp amb el lema del projecte. El mateix missatge es difondrà el pròxim 2 de maig al Camp Nou durant el partit Barcelona-Màlaga. En els dos partits es projectarà un vídeo per explicar els objectius d’aquesta iniciativa i per sensibilitzar els assistents de la importància d’actuar contra els alts índexs d’atur i afavorir la inserció laboral dels joves.

En la presentació el cardenal Martínez Sistach ha explicat que “feina és el primer que ens demanen els joves quan venen a Càritas i a les parròquies i cal que entre tots ens mobilitzem perquè en trobin”. Sistach ha parlat de la preocupació que representa per moltes famílies veure com els joves no troben la seva primera feina: “Si els joves no tenen feina, no tenen futur. Més dels 50% dels joves no tenen feina i és urgent que la nostra societat s’aboqui a favor del jovent”.

A més de la difusió del projecte de Càritas en els partits dels dos grans equips de fútbol de la ciutat, amb el Barcelona s’ha establert un conveni de pràctiques que permet a 50 joves que han passat pel servei de Càritas formar-se en jardineria i treballs de manteniment, entre d’altres àrees, a les instal·lacions del Camp Nou. Aquests joves faran pràctiques durant tres mesos i rebran una remuneració.

“Buscar feina és la feina més dura. I per trobar feina el millor que hi ha és haver treballat”, ha dit Sandro Rosell presentant aquesta col·laboració del Barça. Per la seva banda, Ramon Condal ha remarcat que com a empresari els darrers anys ha pogut veure com “els problemes s’han multiplicat per deu” i que davant de la proposta de l’arquebisbat “s’havia de dir si”.

Martínez Sistach ha agraït reiteradament tant a Sandro Rosell com a Ramon Condal la seva immediata disponibilitat a col·laborar en el projecte.

“Joves a l’atur” es un programa que es va potenciar amb motiu dels 50 anys de l’ordenació sacerdotal de l’arquebisbe Sistach, que va demanar que qualsevol possible obsequi per aquesta celebració es convertís en una aportació a aquest projecte.

Els espais d’orientació laboral de Càritas consten d’itineraris formatius que els joves en situació d’atur han de recórrer per millorar les seves habilitats (confecció de currículums, recerca de feina per internet, preparació d’entrevistes laborals). Això es complementa amb els cursos formatius en diferents sectors com ara l’hostaleria, el comerç i l’alimentació, la mecànica de vehicles... En tot aquest procés de formació i recerca de feina es fa un acompanyament als joves, a més d’oferir suport en la pròpia recerca de feina.

El projecte per a joves es desenvolupa en quatre eixos d’actuació: orientació laboral amb tallers de recerca de feina; borsa de treball i intermediació amb les empreses; formació de curta i llarga durada; i acollida i ensenyament de la llengua (català i castellà). L’any 2011 van participar-hi un miler de joves.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.