Vés al contingut

(David Casals - CR) Manresa acull aquest dissabte 18 de febrer una jornada interreligiosa dedicada al silenci. Es tracta d'una iniciativa que per quart any organitza el Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa, que tindrà lloc a la tarda en ple centre de la ciutat, a la sala d'actes del Centre Cultural 'El Casino'.

"Són dues hores en silenci i amb poca llum, on tothom pot entrar i sortir lliurement", explica a CatalunyaReligió.cat Eva Torres, del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa.

Al llarg de la vetllada, fan una intervenció d'entre un parell o tres minuts de durada representants de les tradicions religioses que formen part del grup: budistes, musulmans, brahma kumaris i cristians catòlics. En el grup també participen cristians de tradició evangèlica pentecostal.

Entre les intervencions, hi ha deu minuts de silenci. I prèviament, cada tradició fa una proposta que convida als participants a la meditació i a l'encontre amb la trascendència en el silenci. "Els musulmans proposen una recitació de l'Alcorà, els budistes indiquen com fan meditació des del silenci i els brahma kumaris, concentrar-se en un punt fix a partir del qual procedir a meditar.

La proposta coincideix amb la celebració a Manresa de les Festes de la Llum, i Torres indica que ja des del prinicipi va sorprendre la "bona acollida" que va tenir aquesta activitat.

A Manresa, hi ha un moviment interreligiós local que va començar a caminar fa més de 15 anys, sent un dels primers municipis a Catalunya en tenir una entitat destinada a promoure el contacte entre les diferents religions.

Eva Torres indica que l'experiència va partir d'un nucli de cristians que treballaven l'ecumenisme. "Es va veure que calia anar més enllà, treballar també amb les altres religions i conèixer-nos els uns als altres".

El grup està constituït com a tal des de l'any 2003 i entre els seus integrants, destaquen personalitats com la germana Sor Lucía Caram i el jesuïta Xavier Melloni.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.