Vés al contingut

(David Casals - CR) Enric Canet, pare escolapi i que porta molts anys compromès amb la infantesa, al Casal d'Infants del Raval, entre altres institucions, explica CatalunyaReligió.cat que el llenguatge que les institucions religioses fan servir ja no serveix per adreçar-se a molts col·lectius. Hem coincidit amb ell a la clausura del Forum Català de Teologia i Alliberament que es va celebrar aquest cap de setmana a Barcelona.

Pregunta: Dieu que el Fòrum no és un moviment.

Resposta: És una xarxa. No volem ser un moviment propi, sinó una xarxa que ens dóna acompanyament, que va amb sintonia amb el Forum Mundial de Teologia i Alliberament. Ens sentim cridats a transformar al món, prendre moviment i participar-hi.

P: Enguany al Forum han vingut catòlics, protestants i musulmans.

R: També hi havia agnòstics! Hi ha persones que venen aquí a travées del boca-orella. Facilitem un punt de trobada per a la gent que creu que és la trascendència la que impulsa l'allibertament de l'home.

P: Ara bé, no tothom ho veu igual dins de les tradicions religioses, on moltes d'elles estan vivint un auge de moviments fonamentalistes.

R:És cert, hi ha també una tendència a tancar-se en sí mateix.

P: Vivim en un món amb xarxes socials, 24 hores de notícies i tertúlies i molta gent ja no sap res de religió.

R: És necessiari un nou vocabulari. Per exemple, avui dia, la paraula 'pregària' genera distància. Per això, és important utilitzar paraules noves. La paraula 'Déu' també en genera, i per això el presentem com a font de les paraules que nosaltres entenem, com bondat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.