Aquests dies s'han acomplert ja els dos anys de l'elecció del papa Francesc i, en motiu d'aquesta efemèride, s'han celebrat diversos actes per valorar el que han estat aquests dos anys de pontificat. En aquest comentari assenyalaré algunes de les valoracions que he pogut escoltar. En primer lloc, el dissabte 14 de març, al Castell de Montesquiu, el filòsof, teòleg, escriptor i gran comunicador, Francesc Torralba, apreciava les qualitats del papa Francesc pel que fa a la seva intel·ligibilitat, tant de paraula com amb el llenguatge no-verbal.

Aquesta setmana he hagut de presentar i moderar una taula rodona a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, on ja fa 16 anys que en sóc professor, i ha estat en motiu de les XXI Jornades de Comunicació Blanquerna. Aquesta Facultat aquest any està celebrant els seus vint anys de vida.

En aquesta secció us parlo sempre més de notícies que no pas de llibres, però aquesta vegada faré una excepció, atès que aquests dies he estat llegint un llibre que m'ha semblat interessantíssim. En motiu dels 70 anys de Càritas Diocesana de Barcelona, s'ha editat un llibre on, d'una manera molt amena, es recullen algunes de les experiències d'aquests anys. Més que d'una memòria es tracta de deixar constància del treball que es realitza a Càritas.

No voldria deixar passar aquesta ocasió sense una reflexió sobre una exclamació habitual que solem dir aquests dies i que jo també us l'hauria de dir avui: "Molt bones vacances!".
 

Aquesta setmana s'ha celebrat a Barcelona el Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats i us apunto algunes de les reflexions que m'han passat pel cap, tot fent història.

Aquest diumenge, 27 d'abril, que per a nosaltres és la festa de la Mare de Déu de Montserrat, però que litúrgicament és el segon diumenge de Pasqua i festa també de la Divina Misericòrdia, a la plaça de Sant Pere del Vaticà, es farà la celebració de la canonització dels papes Joan XXIII i Joan Pau II.

Hoy os quiero hablar del personaje más importante de esta semana, me refiero a Nelson Mandela, que murió el viernes de la semana pasada -6 de diciembre- con más de 90 años de vida y de lucha.

Avui us vull parlar del qui ha estat el personatge més important d'aquesta setmana, em refereixo a Nelson Mandela, que va morir el divendres de la setmana passada –6 de desembre– amb més de 90 anys de vida i de lluita.

Avui us vull parlar del nostre bisbe català al Brasil, Pere Casaldàliga. Si bé és veritat que ell ja és molt gran d'edat i que viu una vida molt retirada degut a la malaltia, també és veritat que nosaltres el recordem molt entranyablement i li valorem tota la seva trajectòria missionera, per dues coses, primera, per la seva gran capacitat d'integració en la realitat indígena de l'Amazònia brasilera, i segon perquè ell mai ha perdut ni ha oblidat les seves arrels catalans, com a creient i com a poeta.

Hoy os quiero hablar de nuestro obispo catalán en Brasil, Pere Casaldáliga. Si bien es verdad que él ya es muy mayor y que vive una vida muy retirada debido a la enfermedad, también es verdad que nosotros le recordamos muy entrañablemente y valoramos toda su trayectoria misionera, por dos cosas, primera, por su gran capacidad de integración en la realidad indígena de la Amazonia brasileña, y segundo porque él nunca ha perdido ni ha olvidado sus raíces catalanas, como creyente y como poeta.