Primary tabs

Potser és la inspiració de la Setmana Santa que em fa reflexionar sobre la situació de les foscors denses del món en què vivim. No m'identifico amb una visió pessimista. En absolut. Crec que, malgrat els núvols de mals presagis i la naturalesa humana desbocada de tantes formes i colors, la humanitat va avançant cap a una major consciència planetària dels seus mals i de les seves capacitats.

El dilluns 16 de març va tenir lloc l'acte en rebuig a la reintroducció de la cadena perpètua organitzat pel Secretariat de Pastoral Penitenciaria, la Fundació FICAT, l'Associació de Jutges per la Democràcia, la Fundació Marianao, la Comissió de Dret Penitenciari del Col·legi d'Advocats de Barcelona i Justícia i Pau.

Dilluns 16 de març, 19h, a Cristianisme i Justícia (c/ Llúria 13, Barcelona) tindrà lloc un acte per expressar el rebuig a la reintroducció de la cadena perpètua per part de diferents organitzacions: Secretariat de Pastoral Penitenciaria, la Fundació FICAR, l'Associació de Jutges per la Democràcia, la Fundació Marianao, la Comissió de Dret Penitenciari del Col·legi d'Advocats de Barcelona i Justícia i Pau.

Autor: 

El proper dijous 12 de març tindrà lloc a la Casa de Cultura de Sant Cugat (19h) un debat sobre el model no militaritzat de la seguretat i defensa, en el que intervindran Gabriela Serra (membre del Col.lectiu Pau i Treva del centre Delàs d'Estudis per la Pau), Jordi Casas (Membre de la Universitat Internacional de la Pau) i Jordi Calvo (Coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau).

L'entrada és lliure i gratuïta i no cal inscripció prèvia. 

Autor: 

Qui som? Què fem? Per què creiem que val la pena la nostra tasca?

Aquestes són algunes de les preguntes que volem respondre amb aquest vídeo de 2 minuts. Una ràpida presentació de tota la feina que s'ha estat fent durant aquest últims 40 anys i que volem seguir duent a terme amb l'ajuda de moltes més persones.

Us convidem a veure el vídeo i a difondre'l entre els vostres amics i coneguts.

Vídeo a Youtube

La Fundació Claret, Justícia i Pau, SEPAP Barcelona i el Seminari Conciliar de Barcelona han organitzat un acte el 27 d'octubre per presentar el llibre "Voluntariado y prisión. Marco teórico, praxis internacional y retos de futuro", d'Édison Fañanás. Es tracta d'un treball sobre el sentit i el valor del voluntariat a les presons, des d'una perspectiva cristiana i personalista. Aquesta obra pot ser de gran utilitat per als voluntaris i també per a les persones que actuen en l'àmbit penitenciari.

Des de fa molts anys, una de les accions importants de Justícia i Pau és la col·laboració amb escoles i centres educatius de Catalunya. La finalitat és contribuir a la sensibilització i educació dels infants i joves del nostre país i, en general, de tota la comunitat educativa, en favor dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat, oferint eines per interpretar la complexa realitat social i animant al compromís personal i col·lectiu.

"Mai és tan fosc", el documental sobre l'activista i expresident de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, estarà a partir del 19 de setembre als Cines Verdi de Barcelona. La pel·lícula és una road movie, en què se segueix el dia a dia d'Oliveres i es mostra, alhora, l'evolució dels moviments socials.

Des de fa 40 anys, Arcadi Oliveres predica el seu discurs combatiu allà on se’l demani. En aquest documental se segueix el seu dia a dia, en què indignació, anàlisi de la realitat i coherència blinden el seu discurs i el proveeixen d’una veracitat incontestable.

(CR) Les entitats cristianes adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir convoquen un acte públic i obert el 7 de juliol a Barcelona. Diverses entitats d’Església i d’inspiració cristiana renovaran el suport a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya després de l’acte d’adhesió conjunta al Pacte Nacional del passat mes d’octubre al Parlament de Catalunya.

Un any més, es convoca el premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis, integrat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, Foc Nou i El Ciervo, i que promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social. 

Pàgines

Subscribe to