Primary tabs

La Fundació Claret, Justícia i Pau, SEPAP Barcelona i el Seminari Conciliar de Barcelona han organitzat un acte el 27 d'octubre per presentar el llibre "Voluntariado y prisión. Marco teórico, praxis internacional y retos de futuro", d'Édison Fañanás. Es tracta d'un treball sobre el sentit i el valor del voluntariat a les presons, des d'una perspectiva cristiana i personalista. Aquesta obra pot ser de gran utilitat per als voluntaris i també per a les persones que actuen en l'àmbit penitenciari.

Des de fa molts anys, una de les accions importants de Justícia i Pau és la col·laboració amb escoles i centres educatius de Catalunya. La finalitat és contribuir a la sensibilització i educació dels infants i joves del nostre país i, en general, de tota la comunitat educativa, en favor dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat, oferint eines per interpretar la complexa realitat social i animant al compromís personal i col·lectiu.

"Mai és tan fosc", el documental sobre l'activista i expresident de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, estarà a partir del 19 de setembre als Cines Verdi de Barcelona. La pel·lícula és una road movie, en què se segueix el dia a dia d'Oliveres i es mostra, alhora, l'evolució dels moviments socials.

Des de fa 40 anys, Arcadi Oliveres predica el seu discurs combatiu allà on se’l demani. En aquest documental se segueix el seu dia a dia, en què indignació, anàlisi de la realitat i coherència blinden el seu discurs i el proveeixen d’una veracitat incontestable.

(CR) Les entitats cristianes adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir convoquen un acte públic i obert el 7 de juliol a Barcelona. Diverses entitats d’Església i d’inspiració cristiana renovaran el suport a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya després de l’acte d’adhesió conjunta al Pacte Nacional del passat mes d’octubre al Parlament de Catalunya.

Un any més, es convoca el premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis, integrat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, Foc Nou i El Ciervo, i que promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social. 

Els pròxims 17, 18 i 19 de juny, Justícia i Pau i el Secretariat de Pastoral Penitenciària de Barcelona (SEPAP) organitzen el curs "Una aproximació al funcionament de la Justícia Penal i al dret penitenciari", sota l'objectiu d'informar i ajudar a comprendre millor la realitat i les problemàtiques jurídiques de les persones que compleixen penes de presó.

La I Guerra Mundial marcà l’inici d’un Segle XX convuls, altament violent i on la capacitat destructiva de la humanitat va arribar al seu gran zenit. Enguany, fa 100 anys que esclatà aquella guerra, i, per aquest motiu, FundiPau i Justícia i Pau han organitzat, el 8 i 9 de maig, una nova edició de la Trobada de Barcelona, que abordarà quina és la situació actual un segle després d'aquell fet. 

La I Guerra Mundial marcà l’inici d’un Segle XX convuls, altament violent i on la capacitat destructiva de la humanitat va arribar al seu gran zenit. Enguany, fa 100 anys que esclatà aquella guerra, i, per aquest motiu, FundiPau i Justícia i Pau han organitzat, el 8 i 9 de maig, una nova edició de la Trobada de Barcelona, que abordarà quina és la situació actual un segle després d'aquell fet. 

Cada cop hi ha una major consciència de l’enorme destrucció ecològica que provoca el nostre model de civilització i de la necessitat d’introduir-hi profundes correccions. La pèrdua de biodiversitat, la desforestació massiva, la sobreexplotació dels recursos naturals, el creixement continu dels residus, la contaminació de l’aire, mars, rius i aqüífers i el fenomen del canvi climàtic comporten un greu atemptat contra drets humans fonamentals de les persones, especialment en els països més pobres: l’accés a l’aigua i als aliments, el dret a la salut....

La resposta dels diferents governs espanyols a les demandes socials de major seguretat ha estat l’enduriment progressiu del codi penal i del règim penitenciari. Aquesta opció s’ha justificat amb la pretensió de resoldre per la via repressiva bona part dels conflictes que es generen en una societat complexa com la nostra.

Pàgines

Subscribe to