Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Tortosa Maria Joana Querol) Aquest dimarts a la Casa d’Espiritualitat Enric d’Ossó es va celebrar l’eucaristia en honor del sant, apòstol, mestre, fundador de la Companyia de Sant Teresa de Jesús i membre del presbiteri diocesà. Aquest any la seua festa entra dintre el marc de la celebració del Vè Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús.

L’Eucaristia fou concelebrada per uns vint-i-cinc sacerdots, presidits pel bisbe Enric Benavent. Hi assistiren l'alcalde de l’EMD de Jesús i alguns regidors de l’ajuntament de Tortosa; religioses de la Companyia de Santa Teresa, religioses d’altres congregacions, un gran nombre de membres de la Família Teresiana i altres fidels.

En l’homilia Benavent destacà unes claus per entendre la missió de sant Enric d’Ossó, la que Déu havia pensat per a ell. Per una banda, oració continuada i activitat apostòlica. Incansable. La seua oració es basava en el magisteri de santa Teresa de Jesús, però no tancava els ulls a les necessitats de la nova evangelització. En la Tortosa del segle XIX, la societat necessitava una evangelització continuada, però l’apostolat de Sant Enric era incansable i sabia unir-lo a la pregària.

Aquest sant va experimentar que quan Déu entra al cor i a la vida d’una persona, quan més unit s’està al Senyor, més fruit dóna la seva activitat apostòlica. No va confrontar les dues dimensions de la vida sacerdotal, sinó que ens ensenya que quan més deixem actuar Déu en nosaltres, més fecund és el nostre apostolat i més forces trobem per donar-nos al nostre ministeri. La seva activitat apostòlica era més incansable quan més la vivia en la pregària.

"Que nada te turbe"

Per una altra banda, parlà de la seva fortalesa per superar les dificultats. La va necessitar per mantenir-se en els seus projectes, entre els quals està la fundació de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. En un moment de dificultat, el Senyor li digué a la Santa: “Haz lo que es en ti y déjame a ti en mi, que nada te turbe. El Padre se complace en ti y el Espíritu Santo te ama”. Sant Enric d’Ossó també va gravar aquestes paraules al seu cor. Ell continuà fent allò que havia de fer, amb la confiança que si ho feia, Jesús faria fructificar les seves obres. Quan vivim en la confiança d’estar envoltats per l’amor del Senyor, no hi ha cap dificultat que ens pugui treure la pau. Així va viure sant Enric d’Ossó, confiant, ja que de vegades una cosa és el pla de Déu i l’altra cosa són les nostres il·lusions i les nostres imaginacions. Sant Enric d’Ossó i Cervelló ens ha deixat un model perfecte d’apòstol.

La celebració va acabar amb l’himne de sant Enric d’Ossó: “Profeta del amor” i tots els assistents van poder venerar les seves relíquies. Abans del comiat, les germanes teresianes van obsequiar els feligresos amb un piscolabis en el qual es va parlar dels actes del Vè Centenari de santa Teresa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.