Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri- CR) Aquest Nadal el papa Francesc ha focalitzat especialment l’atenció en els cristians perseguits a l’orient. Han estat el centre de la benedicció Urbi et Orbi del 25 de desembre. Un dels missatges de Nadal més emotius pronunciats des de la plaça de Sant Pere: “Hi ha veritablement moltes llàgrimes aquest Nadal al costat de les llàgrimes del nen Jesús”. Les paraules de Francesc no ha deixat gaire espai pels habituals crits festius dels milers de romans aplegats davant la basílica de Sant Pere. En tot moment el papa ha mantingut un rostre greu.

En la mirada a Síria i a Iraq, Francesc ha parlat d’un “persecució brutal” i ha demanat “esperança” i que la “indiferència es transformi en proximitat i el refús en acollida”. Com és habitual, també ha recordat diversos punts en conflicte al món com Nigèria, Líbia, Sudan, Pakistan, o Ucraïna, els països afectats per l’epidèmia de l’Ebola, i l’etern conflicte palestí.

Aquest Nadal, Francesc ja va posar l’accent en les comunitats cristianes perseguides i aquesta setmana també va fer pública una carta de suport adreçada a les comunitats assetjades pel fonamentalisme. En la Carta del papa Francesc als cristians de l'Orient Mitjà explica que “Segueixo cada dia les notícies de l'immens sofriment de tantes persones a l'Orient Mitjà. Penso especialment en els nens, les mares, els ancians, els desplaçats i refugiats, els que passen gana, els que han de suportar la duresa de l'hivern sense un sostre sota el qual protegir-se”. Pel papa, “aquest patiment clama a Déu i apel·la al compromís de tots nosaltres, amb la pregària i tota mena d'iniciatives”.

Així Francesc diu als “germanes i germans cristians de l'Orient Mitjà” que “teniu una gran responsabilitat i no esteu sols. Per això he volgut escriure per animar-vos i per dir-vos la importància que té la vostra presència i la vostra missió en aquesta terra beneïda pel Senyor. El vostre testimoni em fa molt bé. Gràcies”.

Aquí podeu llegir integrament el text de la carta en català.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.