Vés al contingut
Catalunya Religió

(Institut Borja de Bioètica-URL) El patronat de l’Institut Borja de Bioètica (IBB)-Universitat Ramon Llull ha designat aquest dijous Montserrat Esquerda i Aresté nova directora general de l’IBB. El rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell i Guiu, tal com preveuen els estatuts de la URL, ha procedit al seu nomenament. Paral·lelament, el patronat de l’IBB també ha nomenat Helena Roig i Carrera nova directora adjunta de l’institució.

Montserrat Esquerda, directora general

La nova directora general és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida, especialista en Pediatria. Llicenciada en Psicologia per la Universidad Nacional de Educación a Distancia. Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en bioètica i dret per la Universitat de Barcelona.

Ha participat en entitats i societats científiques i actualment és membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Societat Catalana de Pediatria, de la Societat Catalana de Bioètica i presidenta de la Comissió Deontològica del Col·legi de Metges de Lleida, entre d’altres.

Autora de diverses publicacions i articles en revistes científiques ha participat com a docent en diferents universitats i en la organització de cursos i jornades, principalment en la disciplina de la bioètica però també dins de l’àmbit de la Pediatria, Salut-mental, Infanto-Juvenil i Pastoral de la Salut. Tanmateix és Delegada Diocesana de Pastoral de la Salud, membre de PROSAC (professionals sanitaris cristians) i Vice-presidenta estatal de PROSAC.

En l’àmbit clínic actualment és metge facultatiu pediatra del Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil Sant Joan de Déu de Lleida.

Helena Roig, directora adjunta

Per la seva banda, la nova directora adjunta és llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Medicina de Família i Comunitària (MFIC). En l’àmbit acadèmic és Màster universitari en bioètica per l’Institut Borja de Bioètica-URL. Ha estat metgessa de Família de l’ICS i tutora docent de la Unitat Docent de MFiC Barcelona –ICS. Membre de la Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i vocal de la Junta de la Secció de Metges Interns Residents del COMB i en diferents Comitès Científics i Organitzadors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.