Vés al contingut
Catalunya Religió

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) La Llar de Santa Teresa Jornet de les Germanetes dels Ancians Desemparats d’Aitona ha inaugurat aquest matí, del dia de la Puríssima, un pessebre monumental de 25 m2., que ocupa un espai de la recent ampliació de la residència d’ancians.

El pessebre havia estat construït ara fa vint anys per sor Noèlia, una religiosa colombiana destinada en l’actualitat amb una altra casa de la congregació. Ara fa dos anys, el mateix pessebre ja va necessitar una primera restauració, que s’ha culminat ara amb la seva ampliació i adequació al nou espai, a càrrec de l’artista i pessebrista José Antoni Ferrer.

L’acte inaugural s’ha iniciat al matí amb una Eucaristia solemne del dia de la Immaculada Concepció de Maria, celebrada a la capella de la residència, que ha presidit el rector d’Aitona mossèn Francisco José Ribas. A la celebració ha assistit la comunitat de germanetes encapçalades per la seva superiora. Sor Montserrat Brescó; l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; el director de Governació a Lleida, Jordi Curcó i el president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, Àngel León. Aquest darrer, en el moment de les ofrenes ha presentat a l’altar el llibre ‘Pessebres de tot el món’, mentre que el restaurador i consoci nostre José Antonio Ferrer, ha ofrenat l’estrella de la cova, que posteriorment col·locaria en el pessebre, com a símbol de la culminació de la seva restauració.

Moments abans de cloure la celebració, l’alcaldessa d’Aitona Rosa Pujol ha agraït a la congregació de germanetes el seu esforç per voler restaurar i recuperar el pessebre monumental, extensiu a tots aquells que han col·laborat per a fer-ho possible: “Avui, amb la seva inauguració i benedicció, Aitona enceta les festes de Nadal en les que el pessebre de les germanetes és ja un signe de pau i amor, que volem arribi a tot arreu”.

Tot seguit, tothom i molt especialment els ancians de la Llar, s’han traslladat a l’espai on s’ha ubicat el pessebre, per tal de contemplar-lo per primera vegada després de ser beneit solemnement pel rector del poble. Abans però, la coral d’Aitona ha interpretat una nadala popular adient a l’estrena d’aquest singular pessebre, que a mena de diorama monumental ens ofereix les ja tradicionals escenes del misteri del naixement de Jesús: L’Anunciació, l’adoració dels Pastors, la vinguda dels Reis Mags, la Fugida a Egipte. Cal sumar-hi la il·luminació, música ambiental i efectes naturals com l’aigua, a més a més de diverses figures mòbils, que fan d’aquest pessebre de les germanetes un dels més singulars de les comarques de Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.