Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) El passat mes de juny, el ple municipal de Sant Boi de Llobregat va concedir per unanimitat de tots els grups polítics, la medalla d’or de la vila a l’obra salesiana, per la seva presència activa i compromesa amb la ciutat des de fa ja mig segle. Aquest dissabte, 22 de novembre, en un acte a edifici de Can Massallera de Sant Boi, l’alcaldessa Lluïsa Moret s'ha fet entrega de la medalla d’or de la ciutat al provincial dels Salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Cristóbal López, i al Director de l’obra salesiana de Sant Boi, Faustí Gutiérrez.

En un acte que va comptar amb la projecció d’un vídeo dels 50 anys de l’obra, amenitzat també per l’actuació de la coral municipal Música Blaikorus i de la pianista Rebeca Miyar, l’alcaldessa va remarcar que el guardó significa “un homenatge de l’Ajuntament a l’obra salesiana i al seu compromís amb el barri de Marianao i de tota la ciutat durant tants anys.”

Moret va destacar que l’obra salesiana ha estat un referent per a tota la ciutat, promovent valors claus com la justícia social, el compromís, el respecte, la tolerància i la solidaritat.

D’altra banda, el provincial dels salesians Cristóbal López, el guardó rebut amb una intervenció en la que va remarcar que “nosaltres els salesians tenim el costum de celebrar aquests esdeveniments commemoratius amb una triple actitud: mirar al passat amb agraïment, viure el present amb passió i abraçar el futur amb esperança”.

La medalla d'or de la ciutat és la màxima distinció honorífica que concedeix l'ajuntament i pretén premiar mèrits extraordinaris cap a la ciutat. La concessió del títol va ser sol·licitada per la pròpia Obra Salesiana amb motiu de la celebració del 50 aniversari i ha rebut gairebé 1.500 adhesions de persones particulars, associacions i institucions de Sant Boi.

Entre les raons que s’han valorat positivament en l’explicació de la moció hi ha la influència educativa i social que ha tingut l’Obra Salesiana durant aquests 50 anys, no només al barri de Marianao sinó a tota la vila.

L’Escola “Mare de Déu dels Dolors”, la Plataforma d’Educació Social “D. Bosco”, l’Esplai “Arrels”, la Parròquia de M. Auxiliadora, l’ONG VOLS i AJUQUART (Ajuda al Quart Món), formen una xarxa religiosa-educativa-social, que des de diferents àmbits ha contribuït i contribueix al creixement personal i social de molts santboians.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.