Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Aquest dissabte l’Escola d'Animació Bíblica de Barcelona engega la setena edició de la Setmana Bíblica i ho fa amb un relleu especial pel fet que l’entitat celebra els deu anys de trajectòria. Avui té vint grups federats, cadascun amb un funcionament autònom i aquesta riquesa ha donat força a l’Escola, que avui ofereix servei a les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa.

Per entendre quin valor té la setmana bíblica en el còmput total d’activitats que organitzen al llarg del curs, el coordinador de l’escola, Quique Fernández, diu: “Cal menjar una mica cada dia, però la Setmana Bíblica és un banquet de la Paraula”. Una ocasió, per tant, extraordinària, amb un programa d’actes i experts de primer ordre que donaran raó al lema de la setmana ‘Déu és amor’. Un exercici que, segons Fernández, recupera l’esperit de Casaldàliga quan va plantejar que ja no es tracta de si creiem o no, sinó com és el Déu en què creiem.

Un punt de trobada entre qui busca i qui se sap explicar

En aquest sentit, l'objectiu de l'Escola és clara: “No som un grup d’entesos de la Paraula, sinó que la nostra funció és ajudar a viure amb plenitud la vida cristiana”. Segons Fernández és conegut que “avui ens hem adonat que hi ha una cerca important, però que no sempre se sap què s’està buscant”. Com a resposta, reconeix que “de vegades no sabem fer arribar corrents d’aigua viva”. L’entitat que coordina vol sortir al pas d’aquesta necessitat i l’espai de formació que ofereixen des d'aquesta “xarxa de petites realitats” és un punt de trobada entre aquells que busquen i els que tenen capacitat d’explicar i transmetre “l’aigua viva de la Paraula”.

N'és una mostra l’acte central del programa d'aquesta Setmana Bíblica, que reunirà en una mateixa taula Jan J. Estefanów, secretari general de la Federació Bíblica Internacional Catòlica; Núria Calduch-Benages, recent nomenada membre de la Pontificia Comissió Bíblica; Lorenzo de Santos, director de la revista Reseña Bíblica; Javier Velasco, professor de l’ISCREB i del CEP i membre de l’Associació Bíblica de Catalunya; Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense; i el mateix Quique Fernández. Serà dimarts 25 a la llibreria de les Paulines a Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.