Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Volem donar sortida a pel·lícules que potser no tenen finestres de distribució o que han passat molt ràpid pel cinema o perquè no s’han estrenat encara”. Així explicava Peio Sánchez els objectius de la XI mostra de Cinema Espiritual que es va inaugurar aquest dijous a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

En un trobada prèvia amb periodistes Peio Sánchez, coordinador de la mostra, va parlar de la intenció d’internacionalitzar-la i de la possibilitat de convocar un premi de cinema espiritual. També va explicar l’interès pel cinema espiritual que hi ha en el món del cinema ja que actualment hi ha una quarantena de festivals d’arreu del món que compten amb un jurat especialitzat en cinema espiritual.

La primera pel·lícula projectada dijous va ser “Espacio interior” del director mexicà Kai Parlange, que va assistir a la sessió. Aquest cap de setmana, la seva opera prima s’estrena a 25 sales espanyoles. La pel·lícula narra el segrest de Llàtzer, que lluita per sobreviure des de d’una força interior. Una pel·lícula sobre la fe basada en el segrest real de l'arquitecte Bosco Gutiérrez-Cortina.

Parlange va explicar que quan va conèixer la història per casualitat “em va fer veure com estava jo allunyat de Déu i explicar-la es va convertir en una obsessió”. Pel director, “és la història d’un supervivent que s’aferra a la seva fe. Concep que la seva vida durant el segrest no està en mans dels segrestadors, sinó que està en mans de Déu i això és el que li salva la vida”. Kai Parlange havia treballat en el món de la publicitat però amb aquesta història va fer el salt al cinema. Ara, acaba de rodar una sèrie sobre sectes per la productora americana HBO.

La inauguració de la Mostra, organitzada per primera vegada la Direcció General d’Afers Religiosos i conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya, va comptar també amb la presència el director general Enric Vendrell, i del degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna que acollia l’acte, Josep Maria Carbonell.

Vendrell va destacar que la Mostra és una activitat oberta a tota la ciutadania i que després de deu edicions és una activitat plenament consolidada. Va subratllar que la selecció acull “pel·lícules de diferents sensibilitats i tradicions religioses com a mostra de voler arribar a sensibilitats diverses, però que a més permet una aproximació a qüestions transversals de totes les creences religioses i fins i tot dels qui no en tenen”.

A més de les dotze pel·lícules programades, el 17 de novembre es farà una taula rodona organitzada per l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, sobre "El cinema en la construcció de la identitat cultural europea". Segons Peio Sánchez, s’hi podran escoltar “les persones més rellevants en aquests moments dins de la crítica del cinema espiritual”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.