Vés al contingut
Catalunya Religió

(La Salle) El centre educatiu de la Salle Palamós participa en el projecte pioner de Voluntariat Educatiu presentat per l’Ajuntament de Palamós. Aquesta iniciativa es basa en el treball de suport i acompanyament en l’estudi que faran diversos voluntaris a un col·lectiu de nens i nenes del municipi que estan en situació de risc educatiu.

L’Ajuntament de Palamós ha presentat aquest dimarts el projecte de Voluntariat Educatiu. Es tracta d’un treball de suport i acompanyament en l’estudi, que faran 25 voluntaris. Els destinataris seran nens i nenes de les escoles de Palamós que estan en situació de risc educatiu i que pertanyen a famílies amb pocs recursos econòmics. L’Ajuntament el considera un projecte pioner pel seu concepte transversal i de municipi.

Es tracta de donar atenció, un cop per setmana, a un col·lectiu de 106 nens i nenes de Palamós que cursen entre segon de primària i primer d’ESO. L’objectiu és ajudar-los amb els seus deures escolars i transmetre’ls valors de solidaritat i cooperació, així com un referent que els faciliti superar la seva escolarització amb èxit.

Un total de 25 voluntaris, que faran la seva feina fora de l’horari escolar, s’han sumat a aquest projecte de Voluntariat Educatiu a Palamós. David Sagrera, representant del nucli impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat, parla del perfil d’aquests voluntaris i voluntàries.

A aquest voluntariat se li ha facilitat una formació bàsica i també tindrà el suport de personal docent especialitzat. Des de la comunitat educativa s’ha valorat molt positivament el fet de poder tenir aquesta eina, tal com remarca Gemma Padilla, mestra de La Salle Palamós.

El programa de Voluntariat Educatiu a Palamós es caracteritza per ser molt transversal. S’ha elaborat des de l’Àrea d’Ensenyament però en col·laboració estreta la d’Acció Social i Ciutadania, amb el professorat i els pares i mares d’alumnes de les escoles del municipi, així com amb el nucli impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat. També es compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona, amb qui s’ha firmat un conveni per a fer activitats solidàries i de cooperació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.