Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Aquest dissabte es va representar a la Col·legiata de Ponts l'espectacle de música i d'espiritualitat "Camí d'identitat. Iter Luminis". Una proposta cultural que des de primers d'aquest any ha visitat monestirs i esglésies dels bisbats catalans, per oferir als assistents tot un recull d'obres musicades de tots els temps, en especial de l'Edat Mitjana, i amb una temàtica de fons religiosa i espiritual, també amb la pertinent explicació històrica. Un muntatge a càrrec de Lídia Pujol i un bon grup d'artistes i tècnics que donen forma a l'espectacle dins d'aquest cicle anomenat "Trobada amb la música i la tradició als monestirs de Catalunya".

Els prop de 200 assistents a l'espectacle van poder gaudir d'obres d'autors catalans com a Espriu, Raimon, Llach, però el gruix del concert va ser per obres musicals del Llibre vermell de Montserrat, un recull d'obres religioses del segle XIV que es conserva a l'Abadia de Montserrat; també obres de la tradició religiosa i popular jueva. Un esplèndid maridatge entre fe i cultura, que es va viure a l'espai de la canònica de Sant Pere de Ponts. Dins de la nau i el presbiteri, els cants va ressonar amb una bellesa que ens fa valorar i admirar el patrimoni històric i artístic de l'Església, a través dels segles. Destacant el Cant de la Sibil·la, la peça Mariam Matrem, i també el Veni Creator Spiritus.

L'endemà, i tot celebrant les Jornades Europees del Patrimoni, es va poder visitar de nou la Col·legiata de Sant Pere de Ponts -una de les 370 propostes que s'han ofert arreu de Catalunya- amb motiu d'aquestes jornades. Les dues activitats que es van fer aquest cap de setmana a Ponts van ajudar, amb altres activitats fetes al nostre bisbat, i tal com demana el Consell d'Europa i el mateix Consell Pontifici per la Cultura i la Pontifícia Comissió per als Béns Culturals de l'Església, a descobrir i viure el patrimoni cultural en totes les seves expressions, també en la seva dimensió religiosa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.