Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Bisbat de Lleida) El catedràtic de la Universitat de Barcelona, Sebastià Serrano, serà el mantenidor del Certamen Literari Marià, que enguany està dedicat a la Mare de Déu de les Sogues de Bellvís, patrona de la Plana d’Urgell, i que se celebrarà el 5 d’octubre a l’auditori de l’Acadèmia Mariana.

La finalitat de l’Acadèmia és la d’honorar la Mare de Déu aprofundint i estenent el seu coneixement i la veneració vers ella. Des de la seva fundació es celebren aquests Jocs Florals coneguts com el Certamen Literari i Marià, adreçats a honorar la Mare de Déu des d’una advocació diferent cada any, la qual és convidada a participar-hi.

Per l’edició d’enguany, s’ha convidat a participar la Mare de Déu de les Sogues, patrona de la Plana d’Urgell que es venera a Bellvís.

Actes de celebració durant els dies previs

Malgrat que la cerimònia central del certamen literari sigui el dia 5, les festes honorant a la Mare de Déu de l’Acadèmia s’iniciaran el dia 29 i 30 de setembre i l’1 d’octubre amb el ‘Triduum a la Mare de Déu: Maria als Evangelis’. Aquells mateixos dies, a l’Oratori de l’Acadèmia, hi haurà el rés del rosari i la celebració de l’eucaristia, en la qual participaran les corals de les cases regionals d’Andalusia, Aragó i Extremadura, per aquest ordre.

El dia 2 d’octubre, està prevista la participació de la coral de l’Hospitalitat de Lourdes en l’eucaristia del migdia, mentre que, a dos quarts de vuit, serà el bisbe Joan Piris qui presidirà la missa, on participarà la coral Units pel Cant.

El diumenge 5 d’octubre, previ a l’acte central del certamen, se celebrarà una eucaristia, a les 5 de la tarda, a l’Oratori de l’Acadèmia en què participarà la coral Espiga d’Or, de Bellvís.

A dos quarts de set de la tarda, està previst que s’iniciï l’acte literari amb la intervenció del mantenidor, el doctor Sebastià Serrano Falguera, que a més a més de ser catedràtic de Lingüística General és fill de Bellvís.

Després del seu missatge, el jurat llegirà l’acta del veredicte i es procedirà al lliurament dels guardons als autors de les obres premiades. L’acte finalitzarà amb el concert de la coral Espiga d’Or de Bellvís, que, sota la direcció de Xavier Pons Huguet, interpretarà peces de Mozart, Verdi, Geissler, Antònia Vilàs, Carles Sabaté, Lluís Llach i del mateix Pons Huguet, entre altres, per acabar amb el cant dels Goigs de la Mare de Déu de les Sogues.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.