Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) El claustre de la Catedral de Girona acull fins el proper mes de setembre l'exposició 'Les lletres d'ahir i d'avui' centrada en el contingut tipogràfic del Tapís de la Creació. Amb l’objectiu de despertar l’interès pel tresor lletrístic que ens envolta, l’exposició pretén que es pugui fer un breu recorregut per aquells suports d’àmbit local que projectin el valor i la riquesa de les lletres d’ahir i d’avui.

La mostra, que segueix a la que fa uns mesos es va presentar a la Casa de Cultura de Girona –'Les lletres del Tapís'–, inclou una sèrie d’imatges i continguts gràfics que reforcen i contextualitzen el valor de patrimoni associat a la lletra i que ens permet la redescoberta del passat, així com peces molt més actuals però també significatives.

Atresorades unes i quotidianes les altres, totes són de la ciutat de Girona. Unes estan custodiades a diferents seus, concretament al Museu de la Catedral, al Museu d’Art de Girona i la basílica de Sant Feliu, i altres estan presents en racons ben coneguts, i totes són testimonis del passat i del present.

L'acte d'inaguració que va tenir lloc dilluns el president del Col·legi de Dissenyadors va assenyalar que aquesta exposició té una vocació itinerant i que es presentarà en altres catedrals i indrets artístics emblemàtics del país, per retornar a Girona, amb els elements que hagi incorporat. Seguidament les realitzadores del projecte i dels treballs que integren l'exposició, Cristina Flórez i Cristina Simón, van encapçalar una visita guiada a la mostra, que acabava d'inaugurar el bisbe Francesc Pardo i el president del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, Jesús Del Hoyo.

També va assistir a l'acte el president del Capítol Catedral, mossèn Jaume Julià, el Delegat episcopal per al Patrimoni Cultural, mossèn Joan Naspleda i el rector de la Parròquia Major de Sant Feliu de Girona i canonge, mossèn Joan Baburés.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.